Veramars venner

Til familie og venner.

Her er vores ferielejlighed på Tenerife, Los Christianos. 


Beliggenheden er fantastisk, med sydvestvendt terrasse direkte mod strand og promenade. Flot solnedgag hver dag. 


I lejligheden er plads 4 personer: Indretning: Stue, køkken, vaskerum og 2 soveværelse, samt badeværelse. Terrassen vender direkte ud mod strandpromenaden. man hører konstant bølgernes slag mod stranden. Terrassen har sol det meste af dagen.

Hello world
Hello world

Lejligheden ligger i et lukket kompleks med fælles saltvands-swimmingpool, solbænke og  sikker parkering inden for låst port. 


Fotos er fra lejligheden, som er ca. 55 m2. I køkkenet er der kogeplader, ovn, køleskab og fryser. Det er fuldt udstyret med det man nu har behov for. I forlængelse af køkkenet er et lille vaskerum med vaskemaskine, mikrobølgeovn, brødrister og kaffemaskine tørresnore med mere. Begge soveværelser har store indbyggede skabe. Der er dyner, puder, tæpper, håndklæder, lagener, dynebetræk, viskestykker m.m. Væggen mellem det ene soveværelse, som vender mod havet er åbnet i spansk stil til stuen, men stuen kan lukkes af mod den fælles gang. Der er fælles trådløst internet i komplekset som er stærkest i stue og på terrasse. 

Husregler:

Hvis i låner lejligheden skal i selv gøre rent efter jer, så der er rent og pænt til de næste der kommer. sengetøj med mere skal vaskes og som minimum hænges op til tørre. hvis der er håndklæder i ikke når at vaske, så læg dem hen over mikrobølgeovn, brødrister og kaffemaskine i vaskerummet, til beskyttelse mod det sand, der altid trænger ind i vaskerum, badeværelse og på terrassen, hvis ikke lejligheden har været i brug i længere tid. Tag ledninger ud af stikdåserne for kaffemasine, vaskemaskine og brødrister i vaskerummet. Vinduet i badeværelset og vaskerum skal forblive åbne, så der altid er frisk luft i lejligheden. Der er gittre for. Alle andre døre skal være låste. Og metalgittrene skal være lukket mod terrassen, når i forlader lejligheden. Terrassedøren i stuen holdes lukket med en hvid rundstok, da låsen ikke virker, selv ikke efter låsesmedens besøg. Om natten sætter vi en lidt kortere blå stok i klemme, så døren står lidt på klem, men ikke kan åbnes udefra. Frisk luft og bølgelyd. Se foto. 

I køkkenet må i gerne efterlade det i selv ønsker at finde, når i kommer. Salt, peber, sukker  (i køleskab), olie og ca. 3 liter uåbnetdrikkevand i køleskab. Vi efterlader eventuelle langtidsholdbare madvarer i køleskab, for ikke at tiltrække kakkelakker, som vi heldigvis ikke har set noget til i mange år. Jeg plejer også at efterlade en flaske rødvin, en flaske mousserende vin og nogle øl og sodavand til dem der ankommer sent fra lufthavnen. 

I nøgleboksen skal altid ligge et sæt nøgler, fordi man kan komme til at låse sig ude. Nøgleboksen er gemt bag postkassen, som lige skal have et lille puf opad, så kan den løftes af. Koden får i af mig. 

Hello world

Restauranter: Pizza. Byens 2 bedste.  


1. SamaSama. Den nærmeste 200 m. ned af gaden mod den gamle bydel. Av. La Habana 11. Fantastiske italienske pizzaer i hyggelige omgivelser. Bestil bord. Ellers optaget. Har også takeaway. De har en fabelagtig Rioja-rødvin: Montana.


2. Napoli. Nede i den gamle bydel. Facebook: Napoli.tenerife. Eminente pizzaer. Se første foto. De har også en prima cappuchino.


3. Abordo. Paella og friske fisk. Prima og personlig betjening. Den bedste fiskerestaurant i byen. Med levende musik/sang.

Gå langs strandpromenaden mod den gamle bydel. Når du netop er kommet forbi havnen ligger restauranten i en smøge til venstre. Se kort.


4. Cantina Mexicana. Meget krydret Mexicansk mad. Restauranten ligger i retning mod Las Americas, ca 1200 m. langs strandpromenaden. Fin og personlig betjening. se foto. 

 

5. The little Mermaid. Dansk mad og danskere/skandinaver. På avenida la Habana, hvor lejligheden ligger,- lidt op ad vejen - modsatte side - mod gamle bydel. se kortet. 
Steder der er værd at se på Tenerife - og vandreture. 


Udflugter til:

1. La Laguna. En meget spændende gammel universitetsby nord for Santa Cruz. Mange gågader med restaurerede bygninger i gammel kolonistil. Mange gallerier, museer, et marked og kunsthåndværk. der er også en del små fortovsrestauranter. 

Hvis i vil tage en overnatning, så kan jeg anbefale Hotel Aguerre, som ligger i en meget smuk gammel kolonistilsbygning totalt i centrum mod gågaden. Værelserne har megahøjt til loft med brune planker i loftet. Store lidt spartanske rum. Man mærker historiens vingesus. En fin overdækket gårdhave til morgenmaden. Man kan ikke parkere i centrum - gågader. Syd for byen ligger der en stor betalingsparkering tæt ved centrum i gåafstand. 


Los Gigantes


Puerto de La Cruz


Guimar: Hotel Rural Finca Salamanca.

 

San Andres og playa Las Terresitas


Herunder kommer vandreture.


Hello world

Torvet i la Laguna 

Los Gigantes